Ett flertal spanska sjukhus återgår till normalläge

Ett flertal sjukhus som tillhör den privata sjukhuskedjan Quirónsalud förbereder sig nu för att återuppta den vanliga driften efter att till stora delar varit tagna i anspråk av den offentliga sjukvården sedan mitten på mars. Det innebar att i stort sett allt som inte var akut fick läggas åt sidan för att bistå de offentliga sjukhusen.

Privatsjukhusen Quirónsalud finns över nästan hela Spanien och de som nu återgår till normaldrift är bland andra sjukhusen i Alicante, Torrevieja och Valencia.

För Quirónsalud i Torrevieja gäller att från den 27 april är det ”normaldrift” så där går det då återigen att göra vanliga hälsokontroller mm.

Det är hälsoministeriet som har gett klarsignal för detta då antalet inlagda som är relaterade till coronaviruset är på väg att minska. Det privata sjukhusen följer strikt alla rekommendationer och krav från hälsoministeriet om hygien, desinfektion och tvättning av de installationer som har använts fram till “nyöppningen”. Detta inkluderar teknisk tvätt av operationssalarna. Rutinerna för kirurgi inkluderar nu ett Corona-test för alla som kommer att genomgå en sjukhusintervention.

Quirónsalud i Torrevieja, Alicante och Valencia är också tillgängliga för sina patienter via videokonferenser eller telefonkonsultationer. Det här är erbjudanden som anses vara extra viktiga till följd av den speciella situation som Corona-viruset har lett till Spanien.

Sedan början på Corona-krisen har har Quirónsalud förstärkt personalläget genom att anställa mer än 1.000 sjukvårdspersonal i Spanien, främst i Madrid och Barcelona.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.