Prenumerera på nyheterna

Eurofund Group vill köpa Intu Costa del Sol

Eurofund Group vill köpa loss jätteprojektet Intu Costa del Sol i Torremolinos som ska bli Sydeuropas största nöjesanläggning. Det brittiska bolaget Intu har de senaste månaderna sålt av flera köpcentrum i Spanien för att betala av en skuld som bolaget haft.

Att Eurofund Group som är samarbetspartner till projektet Intu Costa del Sol vill köpa loss hela projektet ses som positivt och som ska ge projektet frisk luft.

Eurofund Group äger flera liknande komplex i Spanien och Portugal.

Och det finns redan nu täta kontakter mellan Intu och Eurofund då Salvador Arenere är chef för byggherren Intus verksamhet i Spanien men även direktör för Eurofund där Ian Sandford är verkställande direktör. Både Intu och Eurofund är inkopplade på projektet i Torremolinos.

Om affären går i hamn skulle Eurofund, som fram tills nu har varit en minoritetspartner, kontrollera projektet helt.

Förutom att Intu har redovisat minusresultat tillkommer krisen med covid-19-pandemin som har stoppat upp projektet med nöjesanläggningen i Torremolinos som beräknas kosta 800 miljoner euro och byggas på ett 235.000 kvadratmeter stort område nära kongresshallen.

Anläggningen kommer att ha butiker och restauranger men också fritidsattraktioner som pariserhjul, vågpool och skridskobana.

Med erbjudandet från Eurofund andas återigen projektet frisk luft.

Anläggningen var planerad att öppna 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.