Prenumerera på nyheterna

Europas främsta biltjuvar fångade – stal bilar på 29 sekunder

Man kommer osökt att tänka på Nicolas Cage som spelade huvudrollen i filmen ”Gone in 60 Seconds”. Men verkligheten överträffar fiktion. Spansk nationalpolis och Guardia Civil har avslöjat och gripit två specialister på att stjäla SUV-bilar på 29 sekunder.

De påstod själva att de var Europas bästa och effektivaste biltjuvar. 29 sekunder tog det för dem att ta sig in i en terrängbil och stjäla den. Bilarna såldes sedan till narkotikahandlare på den spanska sidan mitt emot Gibraltar eller till andra mellanhänder som sålde bilarna vidare till utlandet.

Enligt pressmeddelandet från spanska inrikesdepartementet har totalt nio personer identifierats och gripits däribland de två biltjuvarna. De nio har inte ingått i någon gemensam grupp utan har köpt varandras tjänster. Samtliga nio som kommer från Spanien, Italien, Bulgarien och Litauen är i åldern 21 till 55 år har varit verksamma i provinsen Málaga.

Polisen inledde en utredning i april efter att flera stölder av SUV-bilar hade rapporterats i Madrid och Málaga. Spåren ledde till Costa del Sol och polisen kunde senare finna flera av de stulna bilarna gömda i garage i Estepona, Caleta de Vélez och Algarrob (bilden).

Bland de gripna finns alltså två personer som anses tillhöra de främsta specialisterna inom bilstölder i Europa med kunskap om att stjäla en bil på 29 sekunder.

(Foto: POLICÍA NACIONAL | GUARDIA CIVIL)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.