Prenumerera på nyheterna

Explosion vid äldreboende i Madrid – flera våningar uppges ha kollapsat

En explosion inträffade vid middagstid på onsdagen i en fastighet på Calle Toledo i centrala Madrid. Enligt de första uppgifterna ska explosionen inträffat i ett särskilt boende för äldre. Radiokanalen COPE citerar poliskällor som har bekräftat att minst tre personer har omkommit efter explosionen som skulle ha inträffat på grund av ett gasläckage.

Explosionen inträffade vid äldreboendet residencia Virgen de la Paloma på calle de Toledo 98 i stadsdelen Latina.

På det sociala nätverket Twitter skriver boende i området att räddningstjänsten är på plats för att få ut äldre och vårdpersonal från byggnaden. Flera våningar uppges ha kollapsat.

Ett ögonvittne som uttalar dig i dagstidningen ABC säger att ”det skakade som om en bomb att smällt av. Stora delar av fasaden har fallit”.

Fastigheten ligger mitt emot hotell Ganivet inte långt från Puerta de Toledo som är ett populärt hotell för skandinaver som besöker Madrid.

Det var några minuter strax före klockan tre på eftermiddagen som den kraftiga explosionen inträffade på äldreboendet La Paloma. Förstörelsen är omfattande och flera fordon som var parkerade på gatan har fått skador.

Äldre personer evakueras i skrivande stund av den lokala och nationella polisen som har spärrat av området.

Klockan 15.20 bad polisen de boende i området att lämna platsen eftersom fler explosioner kan äga rum. Polisen vill även ha uppgifter om vilka som arbetar i området i samband med sökarbetet efter försvunna. Det uppger nyhetsbyrån Europa Press.

Polisen ber också allmänheten om hjälp med uppgifter om hur explosionen inträffade.

Strax intill fastigheten som exploderade ligger en skola. Det finns uppgifter om att inte några barn fanns på skolgården i samband med explosionen, skriver ABC.
Följ händelsen i Madrid här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.