Fack anmäler flygbolaget SAS i Málaga

Det spanska facket USO har anmält SAS Irland som är ett dotterbolag till moderbolaget SAS, samt CAE Crewing Services Limted, för olaglig överföring av arbetare. Det är totalt sextio kabinanställda av totalt hundra som har Málaga som bas. Det uppger den spanska nyhetsbyrån EFE.

Det var i fredags som fackföreningen lämnade in en anmälan till Andalusiens arbetsdomstol SERCLA (Sistema Extrajudicial de Conflictos Laborales) som är det första steget i en rättslig process för att reglera anställningsförhållandet och rättigheterna för SAS personal.

Beslutet kommer efter att en arbetsplatsinspektion tidigare påtalat brister och flygbolaget inte har agerat. Enligt anmälan som lämnats in till arbetsdomstolen SERCLA fördömer facket att SAS Irland anlitar CAE för att tillhandahålla arbetskraft genom leasing till sin verksamhet vid basen i Málaga.

Fackförbundet menar att det rör sig om en olaglig överföring av personal till SAS och att flygbolaget är skyldigt att registrera all sin personal vid basen i Málaga i enligt det allmänna socialförsäkringssystemet Seguridad Social. Samtliga som arbetar vid SAS Irland ska ha liknande anställningsvillkor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.