Prenumerera på nyheterna

Familj får 420.000 euro efter felaktig vård

En domstol i Madrid har dömt till förmån för en familj som får 420.000 euro efter att mannen avled i hjärtattack den 28 juni 2011 på sjukhuset Hospital Comarcal de La Axarquía i Vélez-Málaga. Trots uppvisande riskfaktorer och relaterade symtom till en hjärtattack fick inte mannen den vård som han skulle ha.

Den 52-årige mannen besökte först en hälsovårdscentral i Vélez-Málaga då han uppvisade symtom till en hjärtsjukdom som hindrar blod från att nå hjärtat. På vårdcentralen fick mannen diagnosen smärta i bröstet och fick senare åka hem.

Fem timmar senare blev mannen så dålig så att han fördes till sjukhuset. På väg dit förlorade han medvetandet för att på sjukhuset senare avlida. På grund av det försämrade tillståndet gick inte mannens liv att rädda.

Enligt domaren fick mannen en felaktig behandling från början då han inte heller fick elektrokardiografi (EKG), en metod att illustrera hjärtats aktivitet.

Det kan inte med säkerhet sägas att hjärtattacken kunde ha upptäckts tidigare men patienten fick inte den vård som situationen krävde.

Domstolen i Madrid dömer därför SAS (Servicio Andaluz de Salud) att betala 180.957, 29 euro till mannens hustru och fyra barn. Försäkringsbolaget Zurich hade även lämnat in krav på ränta, totalt 236.191,49 euro sedan 2012. Det gör att familjen får 420.000 euro på grund av medicinsk felbehandling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.