Prenumerera på nyheterna

Farbror Echo har blivit pappa

Både farbror och pappa inom loppet av mindre än två månader. Det har hänt mycket i Echos liv under hösten. Han är en västlig låglandsgorilla som normalt hör hemma i Kamerun och Kongo. 2009 föddes han på Kolmårdens djurpark utanför Norrköping. 2018 flyttade Echo till Bioparc i Fuengirola. Vi har kunnat följa Echos äventyr sedan Svenska Magasinet den 5 april 2018 berättade om att Echo skulle flytta och ansluta sig till svenskkolonin i Fuengirola.

I juni 2018 kom han till Bioparc i Fuengirola och han trivs förträffligt. När han kom till Fuengirola var han en typisk “tonåring” berättade Oscar Andersson i Svenska Magasinet den gången.

Här träffade Echo gorillatjejen Buu och tycke uppstod. Den 7 november skedde nedkomsten av en gorillapojke. Både mor och son uppges må bra.

Men inte nog med det. Bara två månader tidigare blev Echo farbror.

– Echos storebror Enzo har också blivit pappa hos oss på Kolmården, till en dotter vid namn Kione. Hon föddes 12 september, säger Oscar Andersson till Svenska Magasinet.

Oscar arbetar som djurvårdare vid Kolmårdens djurpark och har följt Echo sedan 2015.

– Verkligen kul att introduktioner av nya gruppmedlemmar i båda parkerna har gått bra och att de har funnit varandra så pass väl att de redan fått ungar. Ska bli spännande att följa de båda familjerna och se om man ser några likheter hos Enzo och Echo i uppfostran av sina små.

– Jag får gratulera främst Echo och Buu men även djurparken till utökningen och önska dom all lycka med den lilla killen, hälsar Oscar Andersson från Kolmården och tillägger:

– Det är imponerande att se hur stor och ståtlig Echo blivit!

Besöker du Bioparc kan du få se hela familjen med Echo, Buu med gorillapojken. Det är den första babygorillan som är född i Andalusien.

Flera djurparker är sammansvetsade genom Asociación Europea de Zoos y Acuarios och ingår i ett avelsprojekt där en artkoordinator bestämmer var djuren ska placeras. Biparc i Fuengirola behövde en hane som Kålmårdens djurpark kunde skicka. Det är ett samarbeta som djurparkerna har i avel och bevarandesyfte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.