Prenumerera på nyheterna

Farlig internationellt efterlyst Alban gripen i Madrid

Nationalpolisen i Madrid har efter ett långt spaningsarbete lyckats lokalisera den kriminelle Albanen. Arresteringen gjordes på uppdrag av polisen i Nederländerna som har utfärdat en europeisk arresteringsorder för mannen.

Den gripne anklagas för att tillhöra en colombiansk-albansk kriminell organisation som sysslar med narkotikahandel och penningtvätt, enligt ett pressmeddelande från polisen.

Polisutredningarna som gav grunden till gripandet inleddes i september 2019, då polisen i Nederländerna grep ett flertal personer och samtidigt beslagtog 12 miljoner euro. I den dokumentation som de då kom över fanns den nu gripne personens namn.

Utredningen som genomfördes i Nederländerna bekräftade att den nu gripne var medlem i den colombiansk-albanska organisationen som ägnade sid av narkotikahandel mellan Sydamerika och Europa samt därpå följande penningtvätt.

Därefter började eftersökandet av Albanens vistelseort vilket inte var helt enkelt. Mannen hade en stor kriminell erfarenhet, detta i kombination med hans utomordentlig låga profil och starka säkerhetsåtgärder gjorde att hans bostadsort inte avslöjades förrän i april i år.

Väl lokaliserad så behövdes det utfärdas en kompletterade arresteringsorder på grund av att den eftersökta personen på grund av Covid-19 inte lämnade sitt hem. Men slutligen greps han i sin bostad och vid gripandet beslagtogs även kontanter på över 40.000 euro i olika valutor (Euro, USA-dollar och Kanadensiska dollar). Samt 20 dyrbara armbandsur, juveler och smycken till ett värde av mer än en miljon euro, 3 datorer, 6 mobiltelefoner samt en drönare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.