Prenumerera på nyheterna

Färre tänker bära munskydd efter att kravet hävs

I kollektivtrafiken, vid besök på sjukhus och under influensa- och allergisäsongen. 62 procent av spanjorerna tänker bära munskydd eller andningsskydd vid vissa tillfällen den dag när det obligatoriska kravet hävs. Det visar studien ”Tendencias Cofares. Un año de COVID-19 (III): Hábitos sobre el uso de la mascarilla”.

Studien är utförd för att få en överblick kring vilka vanor spanjorerna kan tänka sig att fortsätta med efter att kraven hävs.

Vid en tidigare undersökning i oktober ifjol sa 67 procent av de som ingick i undersökningen att de tänkte fortsätta bära munskydd även om kravet hävdes. Nu har den andelen sjunkit med fem procentenheter.

Den åldersgruppen som anpassat sig snabbast eller har minst problem med att bära munskydd är de mellan 18 till 25 år där 74,2 procent kan tänka sig att bära munskydd även efter att kravet har hävts.

Den typ av munskydd som spanjorerna föredrar är FFP2 och kirurgiska munskydd framför de i tyg. 41,5 procent väljer FFP2 medan 37 proent väljer kirurgiska munskydd.

I regionerna Murcia och Valenciaregionen använder flest FFP2 (54,3% respektive 53,4%).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.