Prenumerera på nyheterna

Färre turister ger ovanligt mycket vatten i reservoarerna

Det finns inget ont, som inte har något gott med sig. Det gamla slitna ordspråket är aktuellt i sommar. Med covid-19-pandemin som bidragit till minskad turistström och färre besökare är vattenreservoarerna vid denna tidpunkt på året onormalt välfyllda. Färre turister betyder minskad vattenkonsumtion.

Diario SUR skriver på onsdagen att reservoaren La Concepción vid Istán nära Marbella som förser de viktigaste turistkommunerna på Costa del Sol är fylld till 75 procent.

Under gårdagen innehöll dammen 46,7 kubikhektometer. Totalt tar dammen 62 Hm3 från floden río Verde. Eftersom dammen är i minsta laget brukar den vara i närmast tömd på hösten för att fyllas på igen under vinterhalvåret.

Nu är reservoaren i stället fylld till 75,5 procent.

Även de övriga reservoarerna som finns i Guadalhorce-systemet visar liknande tendenser. Här är vattenmängden större jämfört med motsvarande period ifjol. Det gäller även dammarna Limonero och Casasola.

Däremot oroar situationen i La Viñuela-dammen som fortsätter att sjunka då mycket vatten går till odlingar av tropiska frukter på östra Costa del Sol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.