Femårig pojke drunknade i privat pool

Inte mindre än elva minderåriga har drunknat i Spanien hittills i år. På torsdagen drunknade en liten femårig pojke från Storbritannien efter att ha fallit ned i en privat pool i bostadsområdet Los Romanes i kommunen La Viñuela öster om Málaga.

Händelsen ägde rum vid tiotiden på torsdagen. Pojken och föräldrarna hade precis kommit till Spanien för att besöka farföräldrarna som varit bosatta på platsen i 30 år. På morgonen skulle de äta frukost och märkte inte först att barnet var borta. Den lille pojken hade fallit i poolen och kunde inte simma skriver Diario SUR.

Föräldrarna fick upp pojken ur vattnet, han var då utan medvetande och puls. Helikopterambulans kom snabbt till platsen och återupplivningsförsök inleddes utan resultat.

Familjen fick under dagen stöd av psykologer och annan specialutbildad räddningspersonal från GIPED (Grupo de Intervención Psicológica en Emergencias y Desastres). Borgmästaren José Juan Jiménez (PSOE) närvarade hos familjen under hela dagen för att ge stöd och uttrycka kommunens sorg över händelsen.

Ärendet ligger vid Guardia Civil i Vélez-Málaga som alltid utreder drunkningsolyckor.

Det brittiska paret har även en tio månader gammal dotter som befann sig i huset.

Totalt har elva minderåriga omkommit i Spanien hittills i år i samband med drunkningsolyckor. Sju av dessa fall har inträffat i privata pooler.

Samordnaren Jessica Pino vid det spanska livräddningssällskapet säger att det första som gäller i att förhindra dessa olyckor är att alltid hålla ett öga på minderåriga.

Hittills i år har 119 personer drunknat i Spanien. Majoriteten är spanska medborgare och män över 45 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.