Prenumerera på nyheterna

Festival med 35 sorters hantverksöl, mat och underhållning

Rincon de la Victoria firar den 4 till 7 juli en festival med ett brett sortiment av 35 olika sorters öl från 8 bryggerier varav de flesta är från Málagaprovinsen.

Festivalen som heter ”Festival de la Cerveza Artesana `Birra&Art´” erbjuder inte bara hantverksöl utan där finns även ett stort utbud av internationell mat och hantverksprodukter samt livemusik med populära pop/rockband: The Stone Bobbers uppträder fredagen den 5 juli (21:30), Tabana lördagen den 6 juli (21:30), Blaze tribute till Bon Jovi söndagen den 7 juli (17:00). Alla konserter är gratis och evenemanget går av stapeln på Plaza Al-Andalus. Festivalen öppnar för allmänheten torsdagen den 4 juli klockan 19:00 Schemat för resten av festivalens dagar är från kl. 12.00 till 01.00.

Bland de öl som serveras kan nämnas Savis, 3Monos, Bonvivant, Gailanejo, Marengo och Attik. Dessutom Segral från Granada och DouGall´s från Kantabrien. Ölen kan avnjutas till priser från 2,5 euro.

Borgmästare i Rincón de la Victoria, Francisco Salado säger att detta evenemanget lockar en stor publik, ”förra året registrerades det 5.000 personer och i år hoppas vi på än fler deltagare”. Den ansvarige för arrangemanget José Miguel Macias från málagaföretaget Mervensur rapporterar att “vi behåller samma festivalformat med olika typer av öl och där besökare kommer att sitta vid tyska bord och bänkar och där du kan prova öl och livsmedelsprodukter på ett avslappnat sätt samt lyssna på varierad musik i en kvalitetsmiljö”.

Förra året var det premiär för evenemanget, den andra upplagan var tänkt att hållas i april men dåligt väder gjorde att allt sköts upp till sommarsäsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.