Fler än 40 gripna narkotikasmugglare i Spanien

Guardia Civil har i en lyckad operation i Tarifa och Bolonia lyckats spränga en smugglarliga varvid 41 personer greps och 5.176 kilo hasch samt nio båtar beslagtogs, ytterligare nio personer är under utredning. Dessutom greps 2 män i Torrevieja som hade 3.160 kilo hasch i en båt, efter att de hamnat i sjönöd och därför tvingats kalla på hjälp.

Guardia Civil berättar i ett uttalande att de i slutet av 2018 blev medvetna om att två män i Tarifa ledde en organisation som förde in stora mängder narkotika till Iberiska halvön från Tanger i Marocko. De startade då en utredning som fick arbetsnamnet ”Operación Ropero”. Som ett resultat av den utredningen upptäckte de att de med hjälp av snabba gummibåtar, vattenskotrar, fritidsbåtar samt fordon med dubbla golv förde in stora mängder hasch. Framförallt till stränderna i Bologna samt hamnen i Tarifa.

Det kriminella nätverket var uppdelat i tre avdelningar. En grupp utförde arbetet till sjöss och den leddes av tre män och en kvinna samt två grupper på land som hade varsin ledare, dessa landbaserade grupper bestod av bärare och chaufförer som körde drogerna till centraler, dessutom fanns säkerhetspersonal och arbetare som tog hand om varorna.

Förutom dessa fanns det människor utanför organisationen som användes som frontmän för inköp av båtar och bilar, narkotikan såldes dels vidare till andra organisationer och dels direkt till konsumenter.

Torrevieja:
Sjöräddningen räddade två män i en båt utanför Cabo de Palos, en båt som visade sig vara tungt lastad. Efter att båten halvt vattenfylld bogserats in till Torrevieja upptäcktes 3,16 ton hasch. Varorna upptäcktes under räddningsaktionen för att en del av haschen flöt upp i den delvis vattenfyllda båten. Då kontaktades givetvis polisen och smugglarna greps.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.