Prenumerera på nyheterna

Fler använder barnvagn vid butiksstölder

Antalet fall där barnvagn används för att stjäla kläder i butiker och köpcentrum ökar. Barnvagnar, med eller utan barn, används av personer som går runt och stjäl klädesplagg. Under de tre senaste månaderna har polisen i Málaga tagit tillbaka stulna kläder till ett värde av 6.900 euro.

De går runt med barnvagnen och titta på plagg, dock utan att prova några. Men kläderna hamnar i barnvagnen och personen lämnar butiken utan att betala.

Det är polisenheten GIP (Grupo de Investigación y Protección) inom lokalpolisen i Málaga som arbetar med att kartlägga brottslig verksamhet som nu varnar för verksamheten där barnvagnar används som brottsverktyg.

Under de senaste tre månaderna har polisen kommit över 740 plagg som stulits i butiker till ett värde av 6.900 euro, skriver Diario SUR.

Den 7 april avslöjade poliser ur GIP hur en person med barnvagn hade kommit över 21 klädesplagg till ett värde av 135.50 euro.

Totalt har 51 insatser gjorts mellan mars till maj månad. Polisanmälningar har upprättats på 91 personer varav 17 är minderåriga. Ytterligare sex personer har gripits misstänkta för stöld av varor värda mer än 400 euro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.