Prenumerera på nyheterna

Fler lokalpoliser till Marbella som saknar 30 procent nationalpoliser

Efter flera våldsdåd med kopplingar till den organiserade brottsligheten inom narkotikahandel kommer antalet poliser i Marbella att öka. Bland annat handlar det om elva nya lokalpoliser varav två som flyttar in från andra polisdistrikt. De övriga nio inleder sin praktiktjänstgöring i Marbella den 1 oktober. Utöver dessa som börjar sin tjänstgöring under hösten finns det beslut om ytterligare 24 poliser till Marbella.

– Vi ser detta som mycket viktigt för att upprätthålla säkerheten i staden, säger borgmästaren Ángeles Muñoz.

Det finns brist på nationalpoliser i Marbella. I förhållande till vad som är målet per invånarantal saknar kommunen 30 procent nationalpoliser, enligt Félix Romero, talesperson vid kommunen.

Under de senaste veckorna har det inträffat flera händelser i Marbella som kopplas till den organiserade brottsligheten. Nyligen utfördes ett kidnappningsförsök av en holländsk medborgare i stadsdelen Nueva Andalucía.

En fransk medborgare sköts till döds i huvudet i en bostad i ett område med lyxvillor. Och i måndags hittades en person skjuten med flera skott på en strand i San Pedro de Alcántara.

Lägg till snabbgående båtar med droger varav en för ett par dagar sedan upptäcktes på en strand vid Río Real. Vid en poliskontroll upptäckte polisen en gömd AK47 i en väska som en person hade med sig under en taxiresa.

Slagsmål och uppgörelser på strandklubbar och bränder är andra händelser som kopplas till den undre världen.

Marbella har blickarna på sig och hit kommer folk från hela världen. Klimatet och det internationella utbudet lockar.

– Marbella är väldigt säker och de som kommer hit ska under inga omständigheter frukta för deras säkerhet, integritet eller för deras egendom, säger Félix Romero.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.