Prenumerera på nyheterna

Fler Madridtåg när höghastighetstrafiken avregleras

Det kan bli två till tre tåg i timmen från Málaga till Madrid när den spanska persontågstrafiken på höghastighetslinjer avregleras och liberaliseras. Konkurrensen på spåren kommer att pressa ned biljettpriserna och ökar kvaliteten.

Enligt Antonio Moreno, ordförande i koncernen Alstom España, kan det bli två till tre tåg i timmen på linjen mellan Málaga och Madrid i framtiden. Det säger han på måndagen i en intervju för Diario SUR.

Antonio Moreno är från Málaga och ordförande i Alstom España som är dotterbolaget till ett av de största företagen i världen som tillverkar tåg, spårvagnar, bussar och elektriska mobilsystem i världen. Nyligen besökte han Málaga för att presentera företagets satsningar inom hållbar kommunikation.

Från och med december 2020 avregleras höghastighetstrafiken i Spanien vilket gör att nya operatörer kan konkurrera med Renfe. För resenärer blir det fler alternativ att köpa biljetter från olika operatörer. För det andra fler avgångar.

Om Málaga idag har ett tåg i timmen kan det i framtiden bli upp till tre tåg i timmen, allt beroende på utbud och efterfrågan, säger Antonio Moreno.

När det gäller prisutvecklingen väntar en revolution menar Moreno med sänkta priser.

Företaget Alstom har 20 procent av världens produktion av höghastighetståg. De kommer även att lämna i anbud för Spanien senast den 31 oktober.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.