Prenumerera på nyheterna

Fler svenskar köper in sig i spanska fotbollslag

Ifjol blev Magnus Pehrsson och Jesper Norberg ägare till Vélez-Malaga. Näste svensk är spelentreprenören och Paradox ordförande Fredrik Wester, 47. Vi ska upp i La Liga, säger Wester, som köpt in sig i fotbollslaget Gimnàstic de Tarragona i den spanska tredjedivisionen.
Svenska Magasinet har tidigare berättat om Magnus Pehrsson, tidigare guldtränare för Malmö FF 2017, som 2020 blev ny fotbollschef och vice president i Vélez CF i spanska fjärdedivisionen. Samtidigt blev Jesper Norberg, president och VD.

Tillsammans med Jacob Dahlborg och Joakim Karlsson är Magnus och Jesper ägare till Vélez CF som i år vann fjärdedivisionen.

Nu berättar Dagens Industri att Paradox ordförande och huvudägare Fredrik Wester, har köpt in sig i fotbollslaget Gimnàstic de Tarragona i den spanska tredjedivisionen.

– Jag är väldigt fotbollsintresserad, mina två grabbarna spelar och jag har ganska länge velat köpa in mig i en klubb. Sedan vi flyttade till Sitges i Spanien har jag skannat av alla klubbar i tredjedivisionen. Tarragona ligger nära, har bra ekonomi och ägarskara, en fin historia och bra fans” säger Fredrik Wester till DI.

Fredrik Wester (till vänster på bilden) har köpt 20 procent av klubben via sitt privata bolag Wester Invest AB.

– Summan är upp till klubben att gå ut med. Den är familjeägd och de har varit bra ägare. Jag har ingen ambition att ta över, men vi får se vilka behov som finns framöver finansiellt. Jag går framför allt in och sponsrar ungdomssektionen och har fronten på tröjan.

– Vi ska upp i La Liga förr eller senare. Vi ska bygga underifrån och utveckla talanger för att etablera oss där, det är målet, säger Fredrik Wester till Dagens Industri.

Pressmedelande från Gimnàstic de Tarragona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.