Prenumerera på nyheterna

Fler tågförbindelser mellan Málaga och Madrid från idag

Det blir nu ytterligare två dagliga förbindelser mellan de två metropolerna i varje riktning och båda avser AVE-höghastighetståg.

De nya förbindelserna är ett svar på önskemål från turistnäringen som anser att tågen är viktigare än någonsin nu när Málaga går in i en sommar med den ”nya normaliteten”. De har påpekat att det är viktigt att underlätta för resenärerna från Madrid att kunna ta sig ner till kusten.

De nya avgångarna från Atocha i Madrid går klockan 14:35 och 17:35. Från centralstationen María Zambrano i Málaga avgår tågen 9:00 och 17:00. Med dessa nya avgångar finns det nu sju tåg i varje riktning mellan Málaga och Madrid med tillsammans 5.000 platser påpekar Renfe.

Detta är bara en del av åtagandet från det statliga tågbolaget Renfe för att stärka förbindelserna med Andalusien. Tågtrafiken med Ave-tågen på linjen Valencia-Córdoba-Sevilla återupprättas i helgen med 600 platser dagligen.

Dessutom kommer Alvia-tågen att få en extra förbindelse i varje riktning på linjen Madrid-Cádiz. Med avgångar från Atocha klockan 08:30 och från Cádiz kl. 13:33. Detta innebär att det nu finns tre tåg i varje riktning på den linjen med totalt 1.800 platser per dag.

Även Madrid-Huelva får en förstärkning från nästa helg med ett tåg som lämnar Madrid på fredagar klockan 16:20 och återvänder från Huelva på söndagar klockan 17:50. På denna linjen uppgår erbjudandet från fredag till söndag mellan de två städerna till åtta tåg med 2.000 platser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.