Prenumerera på nyheterna

Flera dödsolyckor i nyårstrafiken

På vägen mellan Fuengirola och Mijas omkom två personer och vid Antequera omkom ytterligare två personer och tre skadades. Vid trafikolyckan längs A-7053:an (bilden) som förbinder Fuengirola med Guadalhorcedalen via Mijas omkom paret Ana och Enrique som var på väg till sina barn för att fira nyår.

Båda var kända i Mijas. Hon var städerska vid kommunen, och han var tidigare kommunanställd, senare pensionerad. Mijas borgmästare José Antonio González var snabbt ute och delade en bild av paret.

”Mina tankar går till barnen och nära anhöriga till Ana och Enrique” skrev borgmästaren på sociala nätverk.

Paret frontalkrockade med en skåpbil av märket Peugeot Expert som kördes av en 34-årig man hemmahörande i Coín. Han flydde från platsen till fots men överlämnade sig senare frivilligt till Guardia Civil efter att ha sökt upp Costa del Sol-sjukhuset för vård.

Guardia Civil kunde snabbt identifiera mannen då hans ID-handlingar fanns i bilen.

I Antequera längs A-384:an i jämnhöjd med Santa Ana i färdriktning mot Sevilla var tre bilar inblandade i en kollision klockan 8.20 på lördagen. Två personer omkom. Det var två systrar från Loja, María José och Guadalupe, 48 och 50 år, som var på väg till Caminito del Rey för att vandra. Ytterligare tre skadades enligt larmtjänsten Emergencias 112 Andalucía.

Vid en trafikkontroll vid rondellen Petunias i San Pedro Alcántara skadades två poliser efter att sportbil kört igenom avspärrningarna. En fransk medborgare ursprungligen från Nordafrika flydde från platsen till fots. Polisen kunde senare gripa mannen. Diario SUR skriver att mannen saknar körkort.

Händelsen inträffade 02.45 på natten då det för tillfället var utegångsförbud.

(Foto: Twitter @bomberosdemijas)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.