Prenumerera på nyheterna

Flera Feria-festligheter riskerar att ställas in

För första gången på 80 år ställs Feria de San Bernabé i Marbella igen. Beslutet har ännu inte fattats formellt men knappast någon lär bli överraskad om beslutet kommer. Och nu är det oklart om Málagas feria (bilden) i augusti blir av.

Feria de San Bernabé i Marbella var planerat att hållas mellan den 8 till 14 juni. Enligt uppgifter från kommunen till dagstidningen Diario SUR pekar det mesta i dagsläget på att ferian inte blir av.

Marbella kommun är igång med att göra en förändring av budgeten där medel som var avsatta till ferian i stället går till att bekämpa krisen med coronaviruset.

Ferian i Marbella som hålls för att ära stadens skyddshelgon San Bernabé har tidigare bara blivit inställd under det spanska inbördeskriget. Sedan 1940 har ferian firats.

Sommarens största feria och fest på Solkusten, Feria de Málaga, som normalt hålls i mitten på augusti är det högst oklart kring. Även om det är fyra månader dit och inga beslut har fattats.

Kommunalrådet med ansvar för festligheter, Teresa Porras, säger att inga beslut i nuläget har fattats och att vi avvaktar utvecklingen. Den 1 april startade anmälningstiden för föreningar att boka casetas.

Feria-festligheter som hittills är inställda är Cártama, Coín, Alhaurín el Grande Estepona, Churriana och Feria de los Pueblos i Fuengirola.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.