Prenumerera på nyheterna

Flera illegala flygmigranter har lämnat Mallorca med färja

Spaniens säkerhetsstyrkor har ett och annat att fundera på efter att 21 flygresenärer lämnade planet på Palmas flygplats och kunde ta sig fritt ut på flygfältet. Nu konstaterar myndigheterna att minst två av migranterna som tog sig in i Spanien på olagligt sätt har lämnat Mallorca med färja och tagit sig till spanska fastlandet.
Terrorhotet i Spanien ligger på nivå 4 på den femgradiga skalan. Av det skälet borde säkerheten vara bättre vid landets flygplatser.

I fredags lyckades 21 män från Marocko lämna ett plan som hade gått ned i Palma på grund av en förmodad medicinsk nödsituation. Tolv marockanska medborgare är fortsatt på fri fot och flera uppges ha lämnat Mallorca med färja. Nyhetsbyrån Europa Press uppger att det rör sig om minst två personer.

Var dessa tolv eftersökta i nuläget befinner sig är oklart.

Genom att kontrollera passagerarlistor och pass tror sig polisen ha identiteten på de som lämnade planet. Om nu dessa personliga handlingar stämmer vill säga.

De tolv flygmigranter, elva marockaner och en palestinier, som polisen lyckades gripa häktades i måndags för uppvigling och för att ha stört allmän ordning. De är häktade utan möjlighet till borgen.

En av männen är kända av polisen sedan tidigare efter att ifjol ha blivit gripen i Marbella för skadegörelse. Den personen utvisades från Spanien i samband med den händelsen. Något som Svenska Magasinet berättade om i måndags.

Den som uppgav sig vara sjuk på planet är bland de nu häktade. Han blev inlagd på sjukhuset Hospital de Son Llàtzer i Palma. Akutläkaren kunde snabbt konstatera att mannen var fullt frisk.

Flyget som gick ned i Palma återvände senare till Casablanca i stället för att fortsätta till Istanbul som var den ursprungliga destinationen.

Nationalpolisen undersöker i nuläget om den illegala flykten har varit organiserad via en grupp på Facebook. Om det skulle vara så är det högst märkligt att inte det sociala nätverket Facebook har stängt ned gruppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.