Prenumerera på nyheterna

Flera misstänkta penningtvättare i fastighetsbranschen gripna

Minst tio personer har gripits de senaste dygnen efter att upp till hundra gendarmer ur Guardia Civil gjort fem husrannsakningar i Estepona, Casares och Alicante. De gripna är misstänkta för att tvätta narkotikapengar i fastighetsbranschen på Costa del Sol och Costa Blanca.

Guardia Civil har alltså gjort ännu ett större tillslag mot den organiserade brottsligheten som har en struktur av maffialiknande organisationer. Enligt Guardia Civil handlar det om att tvätta svarta pengar vita genom fastighetsinvesteringar.

Totalt rör det sig om två husrannsakningar i Alicante, en i Casares och ytterligare två i Estepona, skriver nyhetsbyrån Europa Press.

Guardia Civil har identifierat flera företag som använts.

Vid tillslagen ingick Guardia Civils enhet GAR (Grupo de Acción Rápida) och Esteponas nationalpolis. Tillslaget samordnades av narkotikaenheten OCUN-SUR (Centro de Coordinación contra el Narcotráfico).

OCON-SUR är en enhet som är uppbyggd av inrikesdepartementet för att komma åt organisationer som för in stora mängder hasch utmed den andalusiska kusten från Marocko.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.