Prenumerera på nyheterna

Flera områden och byggnader i Spanien är satta i karantän

Den katalanska regionalregeringen beordrade i det närmaste total isolering av 38 kommuner i provinsen Lérida I nordöstra delen av Spanien den 4 juli. Det bor nästan 300.000 människor i området och isoleringen är kraftigare än vad som förut har varit fallet i Katalonien. Bara de som behöver ut för arbete tillåts lämna området, för övriga är vägarna helt stängda. Beslutet började gälla klockan 12:00 och de som inte hörde hemma i området fick 4 timmar på sig att ta sig därifrån, klockan 16:00 spärrades vägarna. Det sas från början att nedstängningen skulle vara max 14 dagar, men Kataloniens hälsominister Alba Vergés har nu sagt i en radiointervju att det kan bli längre.

I Lugoprovinsen i Galicien har det blivit en infektionstopp i A Mariña ”comarca” (administrativt område), här är det total isolering av de berörda 71.000 invånarna, vägarna är stängda fram till åtminstone lördag.

i Nordvästra Aragón har fyra comarcas flyttats tillbaka till fas 2 i nedskalningsplanen, här bor det cirka 80.000 människor.

Två byggnader har också satts i karantän, en i Santander och en i Albacete.

Det har noterats runt 50 utbrott av coronavirus och av Spaniens 17 regioner är det bara Asturien och La Rioja som inte har rapporterat något nytt utbrott av coronavirus.

Regionala myndigheter ansvarar för att rapportera alla coronavirusutbrott till det centrala hälsoministeriet. Ett utbrott definieras av ministeriet som en grupp med tre eller flera infektioner med en epidemiologisk länk, och det anses vara aktivt om det har överförts under de senaste 14 dagarna. När det gäller infektioner som upptäcks i äldreboenden betraktas ett positivt fall som ett utbrott, även om patienten är asymptomatisk på grund av den höga risknivån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.