Prenumerera på nyheterna

Flera regioner inför perimeterkarantän

Flera regioner i Spanien som Andalusien, Castilla y León, Castilla-La Mancha och Madrid har infört perimeterkarantän fram till 9 november. Spaniens hälsodepartement och de autonoma regionerna har fastställt en guide som delar in regionerna i olika risknivåer, låg, medium, hög och mycket hög, beroende på smittspridningen.

Regionerna har infört begränsade öppettider för barer, restauranger och andra nöjeslokaler. I Andalusien stänger dessa klockan 22.30.

Det är även begränsningar av antalet personer i affärer, restauranger, barer och andra lokaler, för folksamlingar vid ceremonier som bröllop, dop och begravningar.

Förbud om att samlas i grupper större än 6 personer om man inte är samboende.

Sedan i söndags råder utegångsförbud nattetid mellan 23.00 och 06.00 i hela landet utom på Kanarieöarna. Regionerna har möjlighet att tillämpa en timmes flexibilitet, vilket innebär att förbudet kan träda i kraft från 22:00 till 00:00 och sluta mellan 05:00 och 07:00.

Exempelvis Valenciaregionen har utegångsförbud mellan midnatt och 06 medan Andalusien har det mellan klockan 23 och 06.

Från och med den 9 november kommer beslut om nattliga utegångsförbud att fattas på regional nivå.

De Covid-relaterade reglerna kommer att variera därmed i olika delar av landet. Bestämmelserna kan ändras med kort varsel och resenärer uppmanas att hålla sig informerade om den lokala situationen på resmålet via lokala myndigheter.

Transit via Madrid (flyg, tåg, väg) till andra delar av Spanien är tillåten. Om du landar på Madrids flygplats kan du resa vidare till ett område utan restriktioner.

Flera regioner i Spanien som Andalusien har infört en perimeterkarantän från fredag, d.v.s. förbud för in- och utresa till området om man inte har särskilda skäl såsom arbete, skola, vård, bankärenden, förnyelse av pass/ID handlingar och force majeure.

I många av dessa regioner har även enskilda provinser eller kommuner försatts med perimeterkarantän. I Andalusien gäller det provinserna Sevilla, Jaén och Granada samt i 448 kommuner.

I provinsen Málaga gäller det vårddistriktet La Vega, det vill säga i Antequeraområdet.

Här är kommunerna i provinsen Málaga som isoleras: Alameda, Almargen, Antequera, Archidona, Campillos, Cañete la Real, Cuevas Bajas, Cuevas de San Marcos, Fuente de Piedra, Humilladero, Mollina, Sierra de yeguas, Teba, Valle de Abdalajís, Villanueva de Algaidas, Villanueva de la Concepción, Villanueva de Tapia, Villanueva del Rosario och Villanueva del Trabuco.

För tillfället gäller perimeterkarantänen för/inom följande regioner: Andalusien, Asturias, Aragón, Baskien, Castilla La Mancha, Castilla y León, La Rioja, Murcia och Navarra.

Andra regioner som kan komma att införa ytterligare åtgärder;

Madrid-regionen kommer eventuellt att införa perimeterkarantän de två första helgerna i november inkl. fredag och måndag kring dessa helger.

Kanarieöarna kommer inom kort att bestämma om ett negativt covid-19-test, utfärdat mellan 48 och 72 timmar före ankomst , kan komma att krävas.

Katalonien regionen kommer inom kort att informera om nya restriktioner.

Inresa för turism är ej tillåten i dessa områden även om förbuden inte innebär att de nationella gränserna stängs. Det går går exempelvis att flyga till en flygplats i ett område som har perimeterkarantän om syftet med resan är att direkt resa vidare, eller om man har ett giltigt skäl (som exempelvis arbete).
För snabbast uppdatering för Svenska Magasinets Twitterkonto

Sveriges ambassad i Madrid Twitterkonto för krissituationer i Spanien

Läs mer på webbplatsen för Sveriges ambassad i Madrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.