Prenumerera på nyheterna

Flyg och tågstrejker i Spanien månadsskiftet aug-sept.

Detta är en av de trafiktätaste helgerna på året då många i Europa återvänder från sina semestrar. Följaktligen utbryter det strejk band anställda på flera flygbolag samt Spaniens statliga tågbolag Renfe.

Igår skrev vi om Ryanair, men de är inte de enda flygbolagen som har problem, faktum är att de har mindre inställda flyg denna reshelgen än de andra drabbade bolagen. De har bara 14 inställda flyg av 1.900 till eller från Spanien under deras första två utlysta strejkdagar (sex den 1 sept. och åtta den 2 sept.). Detta tack vare att de flesta både piloter och markpersonal har bekräftat att de kommer att jobba enligt tidtabell dessa dagar, dessutom har ledig personal erbjudit sig att arbeta. Flygbolaget säger att alla som berörs av inställda flyg har fått meddelande antingen via e-post eller via SMS. Alla berörda erbjuds ombokningar eller pengarna tillbaka.

Iberia Och Vueling har däremot fler inställda flyg denna helgen. Iberia har 102 inställda flyg, sex från Barcelona och resten från Madrid. Detta eftersom markpersonalen strejkar.

Vueling har 92 inställda flyg i helgen från Barcelona, 54 på fredag och 38 på lördag. Detta påverkar runt 14.000 passagerare som erbjuds ombokningar eller återbetalning.

Renfe har ställt in 360 tågavgångar i helgen, detta gäller fredag och söndag. Av de inställda tågen är 118 AVE höghastighetståg och 242 regionaltåg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.