Prenumerera på nyheterna

Flygbolag planerar för Travel Pass redan i mars

Redan nu har vissa flygbolag infört det på prov. De stora flygbolagen har för avsikt att införa ett Travel Pass redan till mars månad för att återuppta resandet så snart som möjligt och göra det säkert. IATA Travel Pass beskrivs som lösningen på de krav och restriktioner som bromsar resandet mellan länder.

Initiativet kommer från IATA som är den internationella organisationen med medlemmar i form av 290 flygbolag från 120 länder som står för 82 procent av världens passagerarflygtrafik.

Travel Pass består av en mobilapplikation som just nu är under utveckling. Det gör det möjligt för resenärer att lagra och hantera certifikat och Covid-19-tester och vaccin, skriver Diario SUR som på tisdagen uppmärksammar den nya satsningen.

Målet är att resandet ska koma igång så snart som möjligt och under säkra former. Att landgränserna kan öppna helt igen utan krav på karantäner för inresande.

IATA förväntar sig att applikationen kommer att vara tillgänglig från mars månad i OS och Android.

I nuläget är många resenärer förvirrade och i behov av korrekt information. Resenärer är ibland osäkra på vad som gäller även om de hittar information.

Travel Pass kommer att innehålla all den information som resenärer är i behov av. Bland annat ett register över de krav som varje destination ställer oavsett om det handlar om coronatester eller vaccin.

Och information om kliniker och möjligheter till tester.

IATA säger att Travel Pass blir gratis och betonar samtidigt att det är landets regeringar som fastställer reglerna för inresande. Det nya verktyget ska underlätta för att följa ländernas krav och regler.

De första gränsöverskridande pilotprojekten pågår redan, skriver Diario SUR på tisdagen. Flygbolaget Singapore Airlines testar i nuläget den nya appen och International Airlines Group med bolagen Emirates, Etihad Airways och Qatar Airways väntas följa efter inom kort.

Även flygbolaget Copa Airlines i Panama har infört Travel Pass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.