Prenumerera på nyheterna

Flygbolagens avgifter på flygplatserna i Spanien sänks

Det spanska statliga flygplatsbolaget Aena rabatterar flygbolagens landningsavgifter och tar temporärt bort flera andra avgifter för flygbolagen under de närmaste månaderna.

Aena skall också investera över 1.200 miljoner euro i infrastrukturen på de spanska flygplatserna under 2020 och 2021.

Det var Maurici Lucena, vd för Aena som släppte de här nyheterna idag på morgonen (18/6). Lucena deltar i toppmötet “Spanska företag som leder framtiden” som organiserats av den spanska föreningen för affärsorganisationer (CEOE).

Lucena berättade att i april och maj har Aena haft kraftiga minskningar i flygtrafiken, -95% i april och -98,9% i maj och kassaflödet har minskat med 40%. Men företaget har lyckats uppnå besparingar på nästan 100 miljoner euro per månad under de många veckorna med restriktioner.

Aena har haft ett flertal förhandlingsrundor med bankerna och har lyckats få en likviditet på mer än 3.000 miljoner euro “vilket ger sinnesfrid att möta de kommande månaderna”, säger Maurici Lucena.

När det gäller de stora expansionsprojekten på flygplatserna Madrid-Barajas och Barcelona-El Prat har Lucena angett att företagets “avsikt” är att fortsätta och slutföra ovannämnda projekt. Han har dock klargjort att “det är mest troligt att de kommer att bli kraftigt försenade”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.