Prenumerera på nyheterna

Flygbolaget KLM ökar anslutningarna till Spanien

Det holländska bolaget KLM har meddelat att de kommer att öka de nuvarande 126 flygningarna i juli till 212 per vecka i augusti från och till de sju spanska flygplatser där de är verksamma. Flygplatserna i fråga är: Málaga, Alicante, Barcelona, Bilbao, Ibiza, Madrid och Valencia.

När det gäller flygplatsen på Costa del Sol det vill säga flygplatsen i Málaga (AGP) ökar flygningarna från åtta till elva per vecka, det innebär en flygning per dag till Amsterdam utom på måndagar, fredagar, lördagar och söndagar då de fördubblar anslutningarna.

Flygbolaget påminner sina passagerare om att de i Amsterdam kan ansluta till hela bolagets europeiska och interkontinentala nätverk. Dessutom påpekar de att KLM:s erbjudande i Spanien kompletteras med erbjudandet från dess partner Air France, som förutom att verka från ovanstående flygplatser även flyger från Palma de Mallorca och Sevilla. Totalt kommer Air France/KLM-gruppen att erbjuda mer än 450 flyg per vecka till och från nio spanska flygplatser.

Dessutom meddelar flygbolaget att de kommer att expandera sitt europeiska nätverk under de kommande månaderna från 72 destinationer i juli till 59 i augusti och 61 i september och oktober. Denna ökningen innebär dock inte att de ens kommer i närheten av de frekvenser och kapacitet som de hade före Covid-19 påpekar talesmannen för bolaget.

Företaget framhåller att strategin i första hand går ut på att utöka antalet destinationer för att sedan öka frekvenserna och därefter ytterligare öka kapaciteten genom att sätta in större flygplan på vissa linjer.

Bland de nya destinationer som står på tur i september är den irländska staden Cork samt Riyadh i Saudiarabien. (Tänkt är också Southampton, men det kan den senaste utvecklingen i Storbritannien eventuellt sätta krokben för.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.