Prenumerera på nyheterna

Flygbolaget SAS erbjuder covid-19-testning för reseintyg

Från igår den 23 november gäller ett negativt PCR-test i covid-19 för inresande svenskar till Spanien. För att förenkla för resenärer som behöver ett reseintyg erbjuder nu SAS, i samarbete med vårdföretaget Doktor24, möjligheten att göra PCR-test som diagnosticerar pågående covid-19- infektion.

Det har framförts kritik mot Spaniens beslut om att införa kravet på obligatoriskt negativt PCR-test för inresande. Bland annat menar turistnäringen i vissa regioner att PCR-testet som i många länder är dyrt avskräcker folk från att resa. Branschen menar att antikropstest skulle räcka.

Även EU-kommissionen har tidigare meddelat att antikroppstest rekommenderas.

Men på grund av covid-19-pandemin kräver allt fler länder som exempelvis Spanien dokumentation i form av ett friskhets- eller reseintyg som baseras på ett PCR-test.

Flygbolaget SAS vill underlätta för alla de resenärer som behöver reseintyg. Genom ett samarbete med Doktor24 erbjuds nu SAS kunder ett test för ett reseintyg till ett reducerat pris hos Doktor24. Det skriver SAS i ett pressmeddelande.

Testerna kan antingen genomföras i hemmet med hjälp av digital guidning med vårdpersonal eller genom ett besök på en av Doktor24:s mottagningar hos Apoteket.

PCR-testerna som genomförs av Doktor24 uppfyller Folkhälsomyndighetens krav och testresultaten med certifikat som Doktor24 ansvarar för skickas digitalt till resenärerna inom 48 timmar.

Erbjudandet gäller med start den 23 november i Stockholm och i början av december i Göteborg och Malmö, för att sedan successivt utökas till fler orter i landet som Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Lund, Gävle och Luleå i slutet av december eller i början på 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.