Prenumerera på nyheterna

Födelsedagsfirande slutade med dödlig krasch

Sju personer varav fyra från samma familj omkom på söndagen när en helikopter kolliderade med ett ultralätt flygplan i luften på tusen meters höjd ovanför Inca på den spanska semesterön Mallorca klockan 13.35. Guardia Civil och luftfartsmyndigheterna har inlett en undersökning för att fastställa orsaken till olyckan. I nuläget pekar uppgifter på att det är den mänskliga faktorn som ligger bakom kraschen.

Två personer färdades i det lilla flygplanet medan fem personer färdades i helikoptern. Det var bland annat ett tyskt par och deras två barn från München, plus en pilot. Enligt uppgifter i spanska medier på måndagen var helikopterfärden en födelsedagspresent till pappan August Inselkammer som fyllde 43 år. Hans hustru Christina och parets två barn, Max och Sophie, 11 respektive 7 år, var också med.

Planet och helikoptern kolliderade i luften och störtade till marken nära den gamla vägen Costix cirka 400 meter från sjukhuset Hospital Comarcal i Inca. Vrakdelar efter de två planen hittades mellan 700 till tusen meter från varandra. Helikoptern och flygplanet störtade bara ett tiotal meter från hus. Några materiella skador på marken har inte konstaterats enligt borgmästaren Mari Carmen Oses Ramos.

Piloten Juanjo Vidal på det ultralätta flygpålanet var en erfaren pilot och var uppe på söndagen med sin vän Gustavo Serrano. De lyfte från det lokala flygfältet Binissalem. Vidals hustru stod på marken och såg när olyckan inträffade skriver dagstidningen El Perodico.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.