Prenumerera på nyheterna

Förslag om påfyllnadsdos från 60 år

Spanien planerar att sänka åldersgränsen till 60 år från när en påfyllnadsdos av covidvaccin ska ges. Även samtliga vårdanställda blir mottagare av en extra dos. Regeringschefen Pedro Sánchez berättade om planerna på onsdagen. Hittills handlar det om ett förslag som Folkhälsokommissionen ska ta beslut om nästa vecka.

Det gäller gruppen mellan 60 och 69 år samt anställda inom vården som ska få en så kallad boosterdos eller påfyllnadsdos.

-Vi måste fortsätta med vaccinationen utan att göra uppehåll och fortsatt vara försiktiga och ta ansvar, sa Sánchez i samband med en pressträff i Ankara där han träffar Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.

Källor från Vaccinkommissionen betonar att det i nuläget inte finns något skriftligt dokument utan att det handlar om ett förslag som ska diskuteras nästa vecka.

December anses vara en viktig månad då många människor träffas i samband med jul och nyår vilket bidrar till många kontakter som kan göra att smittalen ökar.

97,8 procent av befolkningen mellan 60 och 69 år är fullvaccinerade.

Antalet covidpatienter vid sjukhusen i Spanien är få och upptar i dagsläget bara 1,82 procent av platserna. Vid iva upptar covidpatienterna 4,90 procent av platserna.

79 procent av Spaniens totala befolkning är fullvaccinerade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.