Prenumerera på nyheterna

Försökte strypa sin partner med mobilsladd

En svensk kvinna i Almuñécar uppger vid förhör med Guardia Civil att hennes man ska ha försökt strypa henne med sladden till en telefon. Kvinnan som är född i Sverige och är 28 år lyckades att komma loss, skriver Diario SUR.

Svenska Magasinet berättade om händelsen i fredags efter att Guardia Civil gripit mannen på Málaga flygplats då han var på väg att lämna Spanien med deras fyra gemensamma barn.

Mannen blev mycket överraskad när Guardia Civil grep honom då han skulle gå ombord på ett flygplan till Sverige i torsdags morse. Några timmar tidigare, klockan 1 på natten mot torsdagen, hade Guardia Civil i Nerja fått in en anmälning från kvinnan som hävdade att mannen hade försökt kväva henne med sladden till en mobilladdare.

Paret har varit bosatta i Almuñécar under en tid och förhållandet beskrivs som stormigt. I förra veckan ska ett bråk om en mobil ha uppstått. Mannen ska då enligt uppgifter till Guardia Civil lagt sladden om kvinnans hals och dragit åt. Kvinnan lyckades ta sig loss och stängde in sig i badrummet.

Mannen ska ha framfört flera hot mot kvinnan. Först att han skulle kasta ut henne på gatan. Senare att han skulle döda henne om hon kom hem. Han uppgav att han skulle ta deras fyra barn och återvända till Sverige och att hon aldrig skulle se deras barn igen.

Klockan fem i torsdags morse greps mannen på Málaga flygplats.

En domstol i Torrox som behandlar fall av våld mot kvinnor utfärdat ett närmandeförbud för mannen av ett avstånd på 500 meter. Mannen som släpptes efter förhör är misstänkt för misshandel.

Ärendet ligger i nuläget i en domstol i Almuñécar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.