Prenumerera på nyheterna

Första 38 äggen av sköldpadda kläckta på Marbellastrand

Nu har de första äggen kläckts av cirka 60 som har placerats i sanden på Cabopinostranden i Marbella. Det rör sig om oäkta eller falsk karettsköldpadda som är en havssköldpadda som lever i vattnen utanför Solkusten. Svenska Magasinet berättade den 8 september hur 60 ägg som en karettsköldpadda lagt i sanden på en strand i Los Boliches, Fuengirola, hade transporterats till Cabopinostranden i Marbella.

En tidig morgon i början på augusti var det en sköldpadda som la äggen i sanden på en strand i Los Boliches. Här bedömdes utsikterna som dåliga då äggen riskeras föras ut till havs av tidvattnet.

Därför beslöt Miljödepartementet i Andalusien att flytta äggen till Cabopinostranden i Marbella.

Kläckningen hade beräknats att ske i början på oktober. Men redan nu har flera av äggen kläckts rapporterar Diario SUR på torsdagen.

Miljöorganisationen Asociación Pro-Dunas som verkar i Marbella i syfte att skydda den naturliga kustmiljön har sökt frivilliga som kan vakta äggen dygnet. Och det blev ett oväntat gensvar.

200 volontärer registrerade sig för att övervaka äggen och ytterligare 40 personer står på väntelistan.

Från klockan 23 i tisdags kväll till klockan 2 på natten mot onsdagen tog 38 nykläckta sköldpaddor sina första steg. Volontärer och biologer från regionmyndigheten var på plats.

Sköldpaddorna kommer närmast att transporteras till Algeciras där de kommer att vara placerade under ett år medan de växer till sig. De kommer sedan att placeras ut i havet som är deras naturliga miljö.

Volontärerna fortsätter sitt övervakningsarbete. Ytterligare ett tjugotal ägg väntas att bli kläckta.

(Foto: Asociación Pro-Dunas Marbella)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.