Prenumerera på nyheterna

Första steget till gratis stadsbussar för Fuengirolas invånare

Kommunfullmäktige i Fuengirola (bilden) röstade på onsdagen ja till förslaget att kollektivtrafiken med stadsbussar blir gratis för alla mantalsskrivna invånare. Löftet med gratis kollektivtrafik har varit ett av borgmästaren Ana Mulas (Partido Popular) löften. Ingen ledamot från de övriga partierna, PSOE, Ciudadanos eller Vox röstade emot förslaget.

Gratistjänsten väntas träda i kraft när det nya serviceavtalet är undertecknat efter att ha varit ute på anbud. Hela kollektivtrafiksystemet i Fuengirola ska moderniseras och anpassas till behovet.

Därefter blir det gratis stadsbussar för alla mantalsskrivna Fuengirolabor och deras husdjur. Invånarna ansöker om kortet ”Tarjeta Municipal de Movilidad” som visar att de har rätt till gratistjänsten.

– Den nya förordningen innebär en total förändring. Det uppmuntrar invånarna till att ställa sin bil och i stället använda sig av kollektivtrafiken med hybridbussar som ger mindre bränsleförbrukning, föroreningar och buller. Tidtabellen anpassas med fler avgångar vilket gör att väntetiderna minskar, säger Isabel González, kommunalråd för stans kollektivtrafik.

Sedan erbjuder Marbella gratis stadsbussar till sina mantalsskrivna invånare.
Läs mer:
Marbella förnyar gratis kollektivtrafik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.