Prenumerera på nyheterna

Försvunnen finsk ensamseglare lokaliserad utanför Spanien

En 58-årig finländsk man som rapporterades saknad i fredag av sin bror har lokaliserats utanför Spaniens västkust. Han lämnade den franska staden Cherbourg på nyårsafton och var på väg mot Madeira och Kanarieöarna. En 58-årig finländsk man som rapporterades saknad i fredag av sin bror har lokaliserats utanför Spaniens västkust. Han lämnade den franska staden Cherbourg på nyårsafton och var på väg mot Madeira och Kanarieöarna.

Enligt Hufvudstadsbladet, som var först med att rapportera om händelsen, seglar finländaren en oceangående båt på 28 fot som han köpt i Sverige.

Under gårdagen kom den finländska sjöbevakningen med lugnande besked efter att västra Finlands sjöbevakningssektion skickat en begäran till spanska myndigheter om att nå honom.

Finlands sjöbevakningssystem Merivartiosto – LSMV skriver på Twitter:

”Sjöräddningscentralen tog emot ett meddelande av en finsk medborgare att denne inte får kontakt med sin bror som seglar på atlanten nära Spaniens kust, Vi har kontaktat Sjöräddningscentralerna MRCC Finisterre och MRSC Vigo”.

”MRSC Vigo har upptäckt ett AIS mål i deras system och sände en patrull för att säkerställa målet. MRCC Madrid meddelade till MRCC Turku, att seglaren är påträffad i Baiona allt ok. strömavbrott, maskinproblem och en blöt telefon”.

”Seglaren hade klarat segla innanför vågbrytaren, och spenderat några dygn till ankars därefter fått bogserhjälp av en fiskebåt till hamn. Personen kontaktade anhöriga och sjöräddningscentralen att allt var ok”.

Det hela slutade lyckligt. Samarbetet mellan den finländska och spanska sjöräddningscentralen fungerade perfekt och punktligt, skriver finska sjöbevakningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.