Prenumerera på nyheterna

Fortsatt filmboom i Málaga

Det råder filminspelningsboom i Málaga. Trots covid-19-pandemin upplever Málaga stad en gyllene tidsålder när både nationella som internationella produktionsbolag väljer att spela in reklamfilmer, serier och filmer som Snatch, Warrior Nun och Toy Boy bland annat.

Antalet inspelningar minskade inte under fjolåret. Málaga Film Office deltog under 2020 vid totalt 426 audiovisuella projekt vilket var två procent mer än året innan. Det visar siffror från Málaga Film Office som ligger under kommunen och är knutet till Málaga Procultura.

Under fjolåret var antalet filmproduktioner (184) ungefär lika många som året innan (186). Det var dock kortare produktioner

Som stad har Málaga genomgått en ansiktslyftning de senaste 20 åren. Det har gjort att intresset har ökat bland bolag som producerar reklamfilm. De miljöer som staden bjuder på lockar filmproducenter.

Det är i första hand spanska produktionsbolag som väljer Málaga som under fjolåret stod för 167 produktioner. Även bolag från Storbritannien, USA, Danmark, Tyskland, Belgien, Finland, Frankrike och Italien valde att lägga inspelningar i Málaga.

Och inför 2021 håller intresset sig vid liv hos produktionsbolag. Diario SUR skriver på fredagen hur tre produktionsbolag i nuläget letar efter mark i Málaga för att bygga kulisser för serier och film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.