Prenumerera på nyheterna

Fortsatt inget förbud mot svensexor i Málaga

Stökiga ungkarlsfester, svensexor eller möhippor under fjolåret i Málaga centrum gjorde att det började diskuteras ett förbud eller vissa inskränkningar som gjorts på platser som Tarifa (Cádiz), Mojácar (Almería) och Granada. Några åtgärder i Málaga har dock ännu inte införts.

Med värme och sol inleds också säsongen med svensexa och möhippa i Málaga centrala delar. Det är vanligt att personer som är på väg att lämna singellivet reser till Málaga för att festa loss med kompisar.

Málagaborna själva är dödströtta på det antisociala beteende som följer med dessa stökiga upptåg. Under fjolåret hölls det möte mellan kommunen, krögare, hotellägare och de som ansvarar för turistlägenheter liksom invånarna själva. Målet var att införa vissa begränsningar. Resultatet av mötet blev att lokalpolisens närvaro förstärks.

Det finns möhippor och svensexor som spårat ur helt skriver dagstidningen Diario SUR på fredagen. Ifjol rapporterades det om vandalism och oväsen. Flera festande avhystes från AVE-tåget i Córdoba (bilden). Renfe uppger tre allvarliga tillbud under de senaste två åren.

Restaurangägarna i Málaga vill kunna avhysa ungkarlsfester på egen hand som är störande, har ett antisocialt beteende och som kommer i minimal klädsel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.