Prenumerera på nyheterna

Fortsatt stängt för serveringsställen på västra Costa del Sol efter 18

Serveringsställen i Marbella, Estepona och ytterligare 35 kommuner som ingår i sjukvårdsdistrikten Serranía (Rondaområdet) och Costa del Sol får fortsätta att stänga klockan 18 minst en vecka till. I övriga sjukvårdsdistrikt i provinsen Málaga kan serveringsställen hålla öppet till klockan 21.30.
Det meddelade den regionala andalusiska Folkhälsomyndigheten. Besluten grundar sig på incidenstalet i sjukvårdsdistrikten, beläggningen av covidpatienter och smittspridningen (fall/invånare) bland personer över 65 år som är den största riskgruppen.

Beslutet kritiseras av flera företagarföreningar på Costa del Sol, som i Torremolinos, Benalmádena, Mijas och Fuengirola. De kräver att serveringsställen ska kunna hålla öppet till 21.30 och att besluten ska tas i förhållande till smittläget per kommun.

De nämnda platserna ingår i sjukvårdsdistriktet Costa del Sol där även Marbella och Estepona ingår, och som har högre incidenstal. På så vis dras även de fyra kommunerna med i beslutet.

Torremolinos har incidenstalet 44, Benalmádena 85, Fuengirola 93 och Mijas 139. Marbella har 244 och Estepona 136.

I följande kommuner stänger serveringsställen klockan 18:

Marbella, Estepona, Benalmádena, Torremolinos, Fuengirola, Mijas, Manilva, Ojén, Istán, Casares, Benahavís, Ronda, Serrato, Pujerra, Parauta, Montejaque, Montecorto, Júzcar, Jubrique, Jimera de Líbar, Igualeja, Genalguacil, Gaucín, Faraján, Cuevas del Becerro, Cortes de la Frontera, Cartajima, El Burgo, Benarrabá, Benaoján, Benalauría, Benadalid, Atajate, Arriate, Alpandeire, Algatocín och Árchez.

Beslutet har publicerats i Andalusiens regionala bulletin BOJA (Boletín Oficial de la Junta de Andalucía) och gäller från idag fredag.

Övriga coronarestriktioner fortsätter som vanligt i Andalusien:
Utegångsförbudet mellan klockan 22-06.
Perimeterkarantän för provinserna och den autonoma regionen.
Begränsningen vid privata möten i bostaden och vid serveringsställen utomhus med högst sex personer vid samma bord och högst fyra personer vid serveringsställen inomhus.

Det kan tilläggas att bara tre kommuner i provinsen Málaga har ett incidenstal på över 500 vilket gör att det råder kommunkarantän. Det är Gaucín, Montejaque och Árchez.

Regionregeringen Junta de Andalucia kommer nästa vecka att ta beslut om ifall regionens åtta provinser kan öppna. Ett sådant beslut väntas komma den 18 mars enligt regionens hälsovårdsråd Jesús Aguirre.

Läs mer: Spaniens coronarestriktioner under påsken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.