Prenumerera på nyheterna

Fotbollstränare döms till 77 års fängelse för barnsexbrott

En ungdomstränare i fotboll i Málaga har dömts till 77 år och tre månaders fängelse för barnsexbrott och barnpornografibrott vid provinsdomstolen. Han har erkänt att han på olika sätt förgripit sig sexuellt, sexuellt utnyttjat eller sextrakasserat 30 minderåriga. Mannen som har varit ångerfull uppger att han själv är ett offer som utnyttjades som barn, enligt hans advokat Juan Fernández Ramos.

Advokaten försäkrar att hans klient lider av en störning vilket har bidraget till övergreppen på trettio minderåriga. Mannen har gått med på att betala ersättning till alla sina offer, 3.000 euro till var och en av de drabbade, skriver Diario SUR.

Utredningen och brottmålsärendet har påverkat många anhöriga i Málaga då det rör sig om minderåriga mellan 12 till 16 år som spelade fotboll. Mannen var fotbollstränare men även sekreterare i klubben Olímpica Victoriana. Han var även verksam inom Kedeke som är ett klädmärke inom idrott.

Mannen har även använt sig av Instagram där han upprättade falska konton och uppgav sig vara en annan. Han skickade nakenbilder av en ung kvinna och fick offren att skicka nakenbilder på sig själva.

Enligt åklagaren krävde mannen sedan mer avancerade och vågade bilder av sina offer efter att ha hotat med att publicera de första bilderna de hade skickat.

Åklagaren uppger att det rör sig om mer än ett halvdussin sexuella övergrepp. För ett av offren fortsatte övergreppen under fyra års från tio till 14 års ålder.

Det skapade sådan oro, stress och rädsla att en av de drabbade hade för avsikt att begå självmord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.