Prenumerera på nyheterna

Framtidens golfare möts på Añoreta Resort

Totalt 132 spelare finns med när en turnering på Alps Tour avgörs på Añoreta Resort den här veckan. Alps Tour är en undertour till Challengetouren med många unga lovande spelare som är på väg till Europatouren.

Det är första gången Añoreta Resort står som värd för en turnering på Alps Tour. Tidigare har turneringen Alps de Andalucía spelats i flera olika provinser som Cádiz (San Roque Club 2012 och Real Club de Golf Novo Sancti Petri 2015), Almería (Club de Golf Playa Serena 2012), Málaga (Real Club de Golf de Guadalmina 2014 och Lauro Golf 2016), Granada (Santa Clara Golf 2017), Huelva (La Monacilla Golf 2018) och Sevilla (Zaudín Golf 2020).

Añoreta Golf, som stod klar 1990 och är designad av José María Cañizares, har nyligen genomgått sin största förändring sedan banan öppnade med bland annat nya greener. Även ruffen har anpassats för att testa spelarna precision och skicklighet på touren.

Alps de Andalucía inleds med en Pro-Am på onsdag innan tävlingen kör igång på torsdag med totalt 132 spelare varav 16 från Andalusien.

De fem bäst placerade på sammandraget på Alps Tour är kvalificerade för Challengetouren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.