Prenumerera på nyheterna

Fredagsvinet: Fler druvor som kan odlas

Kontrollmyndigheten och ursprungsmärkningen Consejo Regulador de la D.O.P. Sierras de Málaga har fått tillstånd från regionregeringen Junta de Andalucia om att fler druvor blir godkända att odla i provinsen Málaga för produktion av vin.

Det finns ett regelverk kring produktion av vin i Spanien och varje kontrollmyndighet på lokal basis får ansöka om godkännande när markarealen för vinproduktion utökas eller nya druvsorter ska planteras.

Den regionala vinnäringen i provinsen Málaga har visat framfötterna rejält de senaste 20 åren. I nuläget finns det cirka 45 bodegor. Och satsningen fortsätter med produktion av röda, vita och roséviner.

Nyligen kom beslut från regionregeringen att vinproducenter i provinsen Málaga i fortsättningen även kan odla de gröna druvorna Garnacha blanca, Macabeo, Vermentino och Pardina tillsammans med blå druvor som Moscatel negro, Jaén negra och Velasco för framställning av viner.

Det betyder att utbudet av viner från D.O. Protegida Sierra de Málaga kommer att öka i framtiden.

I torsdags presenterades matguiden ”Quién es quién en la gastronomía de Málaga 2021”, Vem är vem i Málagas gastronomi 2021. Det är en återkommande matguide, unik i sitt slag, som utges varje år av dagstidningen Diario SUR.

Redaktör är Enrique Bellver, känd skribent inom mat och vin i provinsen Málaga.

Matguiden, på spanska och engelska, och på 200 sidor med nära 400 hänvisningar ingår i köpet av dagstidningen Diario SUR lördagen den 5 december för priset 1,60 euro.

Den kan rekommenderas och innehåller även många trevliga vintips.
Tips på spanska viner hittar du här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.