Fredagsvinet: Friskt och fruktigt innan värmen viker

Nu är det Glädjens tid i provinsen Málaga. Vinskörden har firats på flera platser som Cómpeta, Manilva, Mollina och Moclinejo bland annat. Skörden av druvor är en tid som kännetecknas av glädje. Officiellt inleddes La vendimia, vinskörden, redan den 29 juli. Den pågår fram till månadsskiftet oktober/november.

I oktobernumret av Svenska Magasinet som utkommer på tisdag/onsdag på Costa del Sol och Costa Tropical får du veta vad provinsen Málagas vinodlare tror om årets skörd.

Värmen dröjer sig kvar åtminstone fram till tisdag i nästa vecka sedan väntar svalare väder och även någon enstaka regnskur. Så vad passar inte bättre att avnjuta ett friskt, fruktigt och kallt vitt vin närodlat i provinsen Málaga den här helgen.

Cortijo La Fuente Afrutado Seco
En av mina lokala favoritbodegor är Bodega Cortijo La Fuente i Mollina norr om Antequera. Deras Cortijo La Fuente Afrutado Seco har fått flera utmärkelser och har blivit lite av mitt husvin. Senast tog jag med en flaska till stranden och beställda grillade sardiner på spett. Det kan inte bli så mycket bättre en skön varm söndag på kusten.

Vinet är framställt på druvorna Moscatel de grano menudo (den äldsta och renaste sorten av Moscatel) och Pedro Ximenez. En underbar doft av vita blommor, exotiska frukter och citrus souvenirer. En mycket fräsch, torr, mjuk och subtil smak. Perfekt till färsk fisk och skaldjur.
Pris: 5,90 euro på Carrefour

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.