Prenumerera på nyheterna

Fredagsvinet: Málagaprovinsens bästa viner

Det stundar tre härliga dagar i Málaga när vinmässan Vinarama arrangeras i La Térmica (avenida de Los Guindos, 48) med 22 lokala bodegor på plats där du har chans att prova upp till 110 olika viner. Det är provinsstyrelsen Diputación med varumärket ”Sabor a Málaga”, en smak av Málaga, i samarbete med kontrollmyndigheten Consejo Regulador de las Denominaciones de Origen Málaga, Sierras de Málaga y Pasas de Málaga som arrangerar vinmässan mellan den 26 till 28 november. Vinjetten Fredagsvinet kommer den här gången på en torsdag. Redaktionen är medveten om att läsekretsen har många järn i elden och av det skälet vill vi vara ute tidigt och berätta om helgens vinupplevelse som inleds på fredagen.

På Vinarama i Málaga har du möjlighet att betrakta, dofta och smaka på de viner som nyligen fick utmärkelsen Årets vin i Málagaprovinsen. Inträdet kostar 6 euro och i det ingår ett Vinaramaglas med en valfri provsmakning. Det arrangeras vinprovningar, gastronomi, musik och underhållning bland mycket annat.

Vinmässan håller öppet fredag och lördag mellan klockan 12 till 22.30 och på söndag mellan klockan 12 till 18.

Bodegor som medverkar
Dimobe, Victoria Ordoñez & Hijos, La Melonera, bodegas Lara, Doña Felisa, Morosanto, Vetas, Jorge Ordóñez, Excelencia, Bentomiz, Viñedos Verticales, Cortijo La Fuente, SAC Virgen de la Oliva, Niño de la Salina, Descalzos Viejos, La Capuchina, bodegas Lunares, Nilva Enoturismo, 17 filas, bodega Gross Hermanos, Kieninger och bodega Fernández Bolet.

Restauranger
Beluga, Misuto, La Medusa, Niña Bonita, El Descorche de Cervantes, Artisan Coffee, La Abacería de Cantarrana, Food-Nando och 25 Degrés.

Musik och artister
Suzette, Celia Flores och discjockey som Dalila, Jade Tansa, Esteban Bové, Calde Ramirez, Oscar LP och Rubén Kielmanssegge.

Här är årets viner i fem kategorier:
Vid restaurangskolan Castillo del Marqués de Valle Niza (Vélez-Málaga) var en jury nyligen samlad för att bedöma 52 viner från 13 producenter. Bland annat medverkade den svenska sommeliern Caroline Wästersved som har varit vid den trestjärniga Michelinrestaurangen Abac i Barcelona.

Vita viner:
Nilva 2020 från Bodegas NILVA Enoturismo SL (Manilva)

Söta vita viner:
N° 2 Victoria 2018 från Grupo Jorge Ordóñez (Vélez-Málaga)

Röda viner, Roble, sex månader på fat:
Bocatinta 2017 från Bodega Gross Hermanos (Málaga)

Röda viner, mer än sex månader på fat:
Vinana 2016 från Bodega Martín Kieninger (Ronda)

Dessertvin
Carpe Diem Transañejo 2010 från Cooperativa agrícola Virgen de la Oliva (Mollina).

Mer information hittar du här:

Se programmet här:

Fler vintips regelbundet under hashtag #spanskaviner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.