Prenumerera på nyheterna

Frisörerna i kris – vill se sänkt moms

Frisörer och kosmetologer kräver sänkt moms från 21 till tio procent. Nu handlar det om att överleva, säger ansvariga vid frisör- och skönhetssalonger. Under slagordet ”Creer en Nosotros” Tro på oss, har frisörer, barberare och kosmetologer arrangerat demonstrationer (bilden) i veckan i Almería, Cádiz, Granada, Huelva, Málaga och Antequera.

Det var en anledning till varför många frisörsalonger var stängda på Solkusten i tisdags. Frisörernas intresseförening, Asociación de Peluquería y Belleza Malagueña, säger att situationen är ohållbar.

Det nationella nödläget och nedstängningen under våren har orsakat stora skador i branschen. Att hålla stängt 24 timmar om dygnet som under våren var förödande.

En sänkning av momsen skulle kunna rädda många företag från att stänga och gå i konkurs. På så sätt skulle även arbetstillfällen räddas, menar frisörerna.

Enligt beräkningar som gjorts kommer 57,92 procent av frisör- och estetiska salonger inte kunna överleva längre än sex månader. Det visar en studie som genomförts på nationell nivå.

Det finns uppskattningsvis 50.000 frisörer och skönhetssalonger i hela Spanien. Det är främst unga personer och kvinnor som är sysselsatta här.

Under årets nio första månaderna har omsättningen sjunkit med mer än 67 procent.

(FOTO: Creer en nosotros)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.