Prenumerera på nyheterna

Fuengirola får ny saluhall

Den nuvarande saluhallen Mercacentro i Fuengirola rivs för att lämna plats för en helt ny. Efter flera års diskussion finns det en färdplan som ska bidra till ett mer attraktivt och modernare näringsliv. Anbudstiden för den nya saluhallen löper ut den 17 januari.

Den nuvarande saluhallen på 2.250 kvadratmeter byggdes på 1980-talet och är sliten och trist. Det är en anledning till att byggnaden rivs.

I samförstånd med butiksinnehavarna utlyste kommunen en idétävling. Totalt tretton förslag kom in och det vinnande förslaget utarbetades av Buquerín & Valverde SLP.

– Med ny Mercacentro blir det en kommersiell dynamik. För Fuengirola blir det en ansiktslyftning som bidrar till en mer attraktiv och modernare stadsbild. Det kommer att gynna resten av kommunen, säger borgmästaren Ana Mula i en kommentar.

Den nya saluhallen med naturligt ljus blir på två plan där bottenplan blir helt öppen med ett torg i mitten och butiker längs sidorna.

Fram till den 17 januari har företag möjlighet att lämna anbud. Budgeten är på 429.450,18 euro och projektets löptid är på 150 dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.