Fuengirola lanserar servicetjänst för nordbor

Fuengirola kommun har upprättat en servicetjänst för utlänningar över 70 år. Fram till nu har ett hundratal personer kontaktats på sina modersmål för att kartlägga vilka behov som finns. Insatsen är en del av hjälpprogrammet ”mayores solos” äldre och ensamma, som pågår medan landet befinner sig i nationellt nödläge.

Medborgare från Norge, Finland, Sverige, Danmark och Storbritannien är bland de som redan har kontaktats, skriver Fuengirola kommun i ett pressmeddelande på torsdagen.

Socialtjänsten med hjälp av frivilliga volontärer som talar modersmålen erbjuder hjälp till att köpa mat, hygienprodukter, mediciner eller utföra andra viktiga funktioner.

De över 70 år rekommenderas att inte vara ute på allmänna platser och riskera att komma i kontakt med andra människor. Uppskattningsvis finns det cirka 1.200 personer i kommunen som ingår i den kategorin och ett 30-tal får hjälp i dagsläget.

”Vi befinner oss i en mycket exceptionell situation där vi försöker att vara aktiva på bästa sätt med att hjälpa i första hand våra äldre invånare. Vi är vakna över dessa och skyldiga att ge hjälp” säger Rocío Rodríguez, kommunalråd inom turism.

Socialtjänsten har tlf 952 582 549 och 952 460 750

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.