Prenumerera på nyheterna

Fuengirolabo söks efter att ha kastas syra i ansiktet på exflickvän

Polisen ber allmänheten om hjälp i sökandet efter den 27-årig José Arcadio D. känd under smeknamnet ”El Melillero” som på tisdagen attackerade sin före detta flickvän och hennes kompis med 98 procent ren svavelsyra. Mannen är född i Melilla och ska enligt Diario SUR vara känd hos polisen sedan tidigare för misshandel, rån och det som rubriceras som vardagsbrott. Han har varit eftersökt i ett års tid.

Det var i Cártama som de båda kvinnorna som är 26 år gamla, attackerades. Den 27-årige mannen körde upp jämsides med kvinnorna och stoppade dem. När exflickvännen vevade ned sitt fönster kastade han in svavelsyran som träffade henne i ansiktet.

Diario SUR skriver på onsdagen att tillståndet är allvarligt. Exflickvännen fördes med helikopter till sjukhuset Hospital Virgen del Rocío i Sevilla som har en avdelning för brännskador som uppstår vid eld eller syror.

Svavelsyra är starkt frätande. Kvinnan uppges ha fått svåra skador i ansiktet.

Även kvinnans kompis ådrog sig brännskador och fördes till regionsjukhuset i Málaga. Hennes tillstånd är allvarligt men stabilt.

Samtliga poliskårer har larmats och lokalpolisen i Casabermeja har gått ut på sitt Twitterkonto och ber allmänheten om hjälp att lokalisera den eftersökte och lämna uppgifter så att han kan gripas. En relativt nytagen bild har publicerats på mannen (bilden härintill).

27-åringen flydde från platsen i en mörkgrå Volkswagen Golf som har två avgasrör och en ganska ny registreringsskylt. Mannen ska senast vara skriven på en adress i Fuengirola.

Sökandet efter mannen sker i hela provinsen Málaga och i andra provinser.

Mannen och kvinnan hade tidigare haft en förhållande under sex månader.

Ögonvittnen berättar om en hemsk syn där kvinnornas kläder hade fallit av dem som ”flisor” efter att ha blivit träffat av syran. Kvinnorna hade försökt ta upp jakten efter mannen men krockade efter en kort stund då de körde in i en stolpe.

Har du uppgifter om den eftersökte, ring polisen på 091.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.