Prenumerera på nyheterna

Fuengirolabor kräver bättre trafiksäkerhet

Bättre trafiksäkerhet för cyklister. Det är budskapet i den manifestation som planeras i Fuengirola den 12 september av flera cykelentusiaster, föreningar och den politiska oppositionen. När en cyklist blev påkörd och omkom den 16 augusti var det droppen som fick bägaren att rinna över. Cyklister och intresseföreningar som Ruedas Redondas, Club Ciclista Los Avispados och FuenMijas en Bici tillsammans med oppositionspartier kräver nu bättre trafiksäkerhet för invånare och besökare.

Svenska Magasinet har tidigare berättat om dödsolyckan nära hotell Pyr på Paseo Marítimo Rey de España. En 41-årig cyklist från Córdoba som var på semester i Fuengirola tillsammans med sin familj omkom där inte mindre än tre bilar var inblandade. En av bilarna hamnade på taket.

En 20-årig man med fransk nationalitet som körde den polskregistrerade bilen som orsakade olyckan har häktats utan möjlighet till borgen. Alkoholtest gav negativt utslag. Drogtest visade sig vara positivt på cannabis.

Enligt den första undersökningen ska den polskregistrerade bilen överskridit hastighetsbegränsningen som vid olycksplatsen är 30 km/h.

Söndagen den 12 september klockan 12 hålls en manifestation på plaza de España.

Inför den skriver initiativtagarna följande i ett pressmeddelande:

”I samband med sådana här olyckor kan vi inte begränsa oss med kondoleanser till familj och anhöriga. Vi måste reflektera över vad som hänt för att dra rätt slutsatser och lära oss något samt införa nödvändiga åtgärder så att det inte upprepas. Vi är många som kände på oss att det bara var en tidsfråga att detta skulle hända”.

”Vi vill alla ha en säker trafikmiljö och en strandpromenad som inte är en motorbana där olika nationaliteter ska visa kraften under motorhuven”.

(Foto: Julio Jaramillo)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.