Prenumerera på nyheterna

Fyra av tio semesterlägenheter har blivit traditionell uthyrning

Det var 2016 som marknaden med turister som hyr semesterlägenheter under kort tid reglerades. Därefter inträffade en boom med privatpersoner som registrerade lägenheter till uthyrning på kort sikt. Gamla stan i Málaga och Marbella hamnade högst upp på listorna med flest semester- eller turistlägenheter.

Sedan kom pandemin vilket har gjort att fyra av tio tidigare ”semesterbostäder” har blivit hyresrätter med traditionella hyresavtal. Pandemin har helt enkelt fått ägarna att söka lönsamheten för sina investeringar utanför turismen, skriver Diario SUR på fredagen i en större artikel.

Presidenten i turistlägenheternas sammanslutning i Andalusien AVVA (Asociación de Viviendas Turísticas de Andalucía), Carlos Pérez-Lanzac, säger till tidningen att 40 procent av semesterlägenheterna numera fungerar som traditionella hyresavtal.

Enbart i Málaga har antalet semesterbostäder minskat från 6.500 till ciorka 4.000 enligt uppgifter från AVVA.

Hårda restriktioner i resandet för turister från Tyskland, Nederländerna och Belgien med karantänskrav när de återvänder till hemlandet efter semestern har orsakat problem i branschen.
Ny hyreslag i Andalusien från 12 maj 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.