Prenumerera på nyheterna

Fyra gånger mer brandhärjad mark

Spanien upplever för närvarande ett av de sämsta åren på ett decennium när det gäller skogsbränder. Ytan som drabbats hittills i år är fyra gånger större jämfört med den yta i landet som brandhärjades ifjol. Sedan i lördags rasar en brand på Gran Canaria där över 1.500 hektar har drabbats. Vinden väntas avta under tisdagen och några ytterligare evakueringar har inte gjorts.

Hundratals brandmän understödda av flyg och helikoptrar fortsätter med att bekämpa branden på Gran Canaria. Cirka tusen invånare i tre byar har evakuerats hittills.

Uppgifter från jordbruksverket visar att antalet hektar som brandhärjats i Spanien hittills i år är fyra gånger mer jämfört med samma period ifjol.

Under sju och en halv månad 2019 har 58.106 hektar brandhärjats vilket kan jämföras med 12.955 hektar under fjolårets åtta första månader. Det gör 2019 till det femte mest branddrabbade året det senaste decenniet.

Det värsta året var 2012 med 157.030 hektar.

När det gäller branden på Gran Canaria har Guardia Civil gripits en 55-årig man för vårdslöshet då han svetsade utomhus vid en bostad i lördags nära Cruce de Peñas (Galdar) där branden startade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.